Mario Walzberg

Music Moves Me...

Welkom!
Als je meer over mij wil weten ben je hier op de juiste plek!
Hier kun je, in een kort lijstje of in een lang verhaal informatie lezen over mij en mijn 'muzikale leven'.

(Click the button on the right to read this page in English)


mijn biografie

korte lijst...

1957:             Mario Delano Walzberg geboren op 6 september
1967-1970: zanger in 'Haags Matrozenkoor'
1971:             begonnen met gitaar spelen
1973-1994: zanger in diverse bands (LifeWire, Backwards Overgear e.a.)
1977:             eerste opnames gemaakt op bandrecorder
1985:             getrouwd met Karin (dochter Lori geboren in 1985, dochter Emily geboren in 1988)
1994-1995: zanger/arrangeur in a capella groep '4-Out!'
1996:             getrouwd met Vera (zoon Levy geboren in 1996)
1996-2005: duo (als zanger) met pianist Theo van Hulst
1998:             begonnen met digitale opnames, samen met Theo van Hulst, in mijn huiskamer :-)
2001:             de (cover-) cd 'Together' geproduceerd; de titelsong maakte ik zelf
2006:             de (cover-) cd 'After all" geproduceerd
2006-2007: optredens als (cover-) zanger, met pianist Jan de Bloeme
2007:             verhuisd van Den Haag naar Wateringen, opening grote(re) studio
2009:             (en verder) coaching van zangers en zangeressen
2011:             mijn eerste nationaal op TV uitgezonden compositie
2012:             schreef syllabus 'Zingen in de studio' (voor een 2-dg.theoretisch/praktische workshop)
2012-2015: composities, arrangementen en teksten gemaakt met pianist / drummer Jaap van Beek
2013:             Vera Kramer startte songwriting met Jaap en mij
2013:             richtte het muziekschrijvers gilde 'TrippleNotes' op met Vera en Jaap
2014:             TrippleNotes produceerde 8 composities (in het Engels) op de cd 'In the here and now'
2014:             website www.TrippleNotes.nl gepubliceerd
2015:             TrippleNotes produceerde 6 composities (in het Nederlands) op de cd 'TrippleNotes NL'
2015:             website www.Walzberg.com gepubliceerd

(Door de jaren heen bleef ik enige malen per jaar optreden als solo-artiest)lang verhaal...

Mijn eerste vocale oefeningen deed ik direct nadat ik geboren was op 6 september 1957. Ik woonde in Den Haag tot 2007. Op 10-jarige leeftijd werd ik lid van het beroemde 'Haags Matrozenkoor', waarmee ik optrad in o.a. Polen, Belgie, Duitsland een Zwitserland.

Vanaf mijn 16e zong ik in verschillende coverbands, o.a. LifeWire, Backward Overgear en nog een paar naamloze bands. Met de bands traden we op in vele plaatsen in Nederland, op grotere podia en in kleine cafes. We speelden vooral rock, blues, pop en ballads. Gedurende een korte periode (een paar weken) zong ik bij The Clarks, een beroemde Nederlandse (Haagse) coverband, die destijds muziek uit de jaren '60 en '70 speelde.

Ik begon gitaar te spelen toen ik 14 was. Dat vormde later de basis om liedjes en teksten te schrijven, vooral ballads en melodieuze muziek waarin vocale arrangementen, vooral meerstemmig, mijn speciale interesse hadden.

Na meer dan 20 jaar zingen in bands vond ik een nieuwe uitdaging in het opzetten van de vocal-group '4-Out!'. Leden waren Vera Maas (zij werd later mijn vrouw), Jenny van der Horst, Judith Alkema en ik. Ik schreef de stem-arrangementen voor de 4 stemmen, die ik soms met gitaar begeleidde.

In 1996 ontstond het idee om zelf digitale opnames te maken. Tot die tijd maakte ik opnames met een quadrofonische Akai bandrecorder. Ik leerde en investeerde meer en meer in kwaliteits-software, apparatuur en microfoons, zoals van het wereldberoemde merk Neumann. (Vandaag de dag spaar ik microfoons. Dat sparen is als een virus waar ik niet meer vanaf kom, lijkt het... :-)

Sinds 1998 concentreerde ik mij samen met vriend en pianist Theo van Hulst vrijwel geheel op het digitaal opnemen, hetgeen we gewoon in de huiskamer deden. We vormden samen ook het duo TheMa, waarmee we soms optraden, maar we maakten wel onze eerste cd getiteld 'Together' in 2001. Die cd bevatte alleen covers, behalve de titelsong 'Together' die ik zelf schreef.

In 2006 volgde onze tweede cd, 'After All', die alleen covers bevatte.

Daarna scheidden onze muzikale wegen zich omdat Theo zich intensief ging bezighouden met een studie software-programmering.

De daarop volgende jaren trad ik regelmatig op met pianist Jan de Bloeme. We speelden covers, vooral ballads.

Tegenwoordig treed ik nog slechts enkele malen per jaar op, met mijn gitaar en orkestbanden.

Door de jaren heen werden componeren, arrangeren, tekstschrijven en opnames maken mijn voornaamste bezigheden. Het schrijven van muziek 'in opdracht' werd ook een steeds vaker voorkomende activiteit. In 2011 werd een van mijn in opdracht gemaakte composities (‘The Four Seasons’) uitgezonden op de nationale televise, in het AVRO-programma 'Junior Songfestival', een zang-wedstrijd voor de jeugd.

Intussen had ik ook een kleine studio in een blokhut in onze tuin. Daar maakte ik niet alleen mijn eigen muziek, maar deed ook steeds meer opdrachten voor klanten. In 2007 volgde een verhuizing naar een grotere studioruimte waardoor ook groepen muzikanten opgenomen konden worden.

De lijst van eigen produkties groeide gestaag. De meeste liedjes schreef ik zelf, maar sommige schreef ik samen met vrienden / muzikanten. Een van hen, Ronn van Etten, een goede vriend en multi-instrumentalist, werkte aan een paar composities mee als arrangeur, gitarist en zanger. Ook Vera Kramer, een goede vriendin met een prachtige stem, voegde veel mooie dingen toe aan mijn composities.

Door een proleem met mijn gezondheid stopte mijn kantoor-carriere als manager en adviseur bij het Ministerie van Justitie in 2006. Sindsdien besteed ik mijn tijd vooral aan muziek maken, niet meer of minder dan mijn energie toelaat. Mijn vrouw Vera nam alle commerciële activiteiten over in de studio, die gestaag gegroeid was.

Ik ontwikkelde een coaching-plan voor vocalisten en bands. Sinds 2009 coachte ik daarmee o.a. Angela Wasef (deelneemster aan 'The voice of Holland'), Sandra, een andere Angela en Cher Kay (winnares van de zangwedsrijd 'Dorps got talent').
Het coaching-plan is gericht op het verkrijgen van inkomsten door regelmatig optreden, en bekend te worden bij een groter of groot publiek. maar ook op het doen van studio-werk als vocalist. Een individueel coaching-plan kan zeer uitgebreid worden ingericht, of juist beperkt tot enige elementen daarvan. Het maken van geluid- en video-opnames zijn daarbij instrumenten die gebruikt worden om te verkennen, oefenen en leren, en om vooruitgang te boeken met zingen en performing.

In 2012 schreef ik, in samenwerkig met de Vocal and Dance Academy in Den Haag, een syllabus 'Zingen in de studio', als basis voor een 2-daagse deels theorie- en deels praktijk-workshop,

In 2012 ontstond ook een muzikale samenwerking met drummer en pianist Jaap van Beek. Hij kwam bij mij met een concept voor een tribute-song 'Farewell my friend'. Met de creativiteit en ervaring van Jos Geluk, een bekende arrangeur van musicals, ontwikkelden we het lied tot een compleet orchestrale uitvoering, inclusief een variëteit aan klassieke instrumenten en zelfs een kompleet koor (het 'Residentiekoor' uit Den Haag). Het nummer werd gedragen door de lyrische stem van de talentvolle singer-songwriter Vera Kramer.

Daarna schreven Jaap en ik diverse songs samen. Soms droegen Jos, gitarist Sander Bus en mijn zoon Levy daaraan bij.

Vanaf 2013 deed Vera Kramer als songwriter en zangeres mee bij het schrijven en opnemen van songs. Zij droeg ook een aantal eigen composities aan.

In 2013 richtten we ook ons muziekschrijvers gilde 'TrippleNotes' op. We produceerden daarmee onze eerste gezamenlijke cd in december 2014: 'In the here and now', met daarop vooral lyrisch/romantische songs, maar ook wat rock. Alle songs werden in het Engels gezongen.

In augustus 2015 volgde een Nederlands-talige cd, getiteld 'TrippleNotes NL' . Daarop staan liedjes die meer gericht zijn op theater, kleinkunst, musical of cabaret.

Nadat onze tweede cd klaar was, besloot Jaap zich meer te gaan richten op zijn studie klassieke piano. Daardoor ging TrippleNotes verder met alleen Vera en mij. Jaap zou wel beschikbaar blijven voor piano arrangementen 'op speciaal verzoek'.

Nu kan TrippleNotes bestaan uit verschillende muzikanten, in verschillende formaties, afhankelijk van de song waaraan we werken. Daarom werd bijvoorbeeld multi-instrumentalist Bas Riedé gevraagd een pedal-steel gitaar partij te maken voor de song 'Holding hands', en een mondharmonica partij voor de eerder ge-releasde song 'First love'. Klaas van Rijt speelde banjo op onze eerste cd, in de song 'Like you are'. Maar de lijst gaat verder: ook zangeres Lenny Mesir, vocal groep Class Act, gitarist Sander Bus, Madeleine Braakman (sopraan), Levy Walzberg (gitaar, drums, piano, bas) en het Residentiekoor Den Haag droegen bij aan verschillende songs op ons eerste album. En er zullen nog vele anderen volgen, hopen wij...

De muziek van TrippleNotes is niet alleen te vinden op hun eigen website www.TrippleNotes.com maar ook via hun YouTube kanaal, SoundCloud en FaceBook.

Tot slot nog wat persoonlijke details over mij:
Ik ben in 1996 getrouwd met Vera.
Ik ben zoon (ja hoor!), vader, opa, broer, oom en neef.
Mijn bijnaam is Ojo.
Mijn hobbies zijn muziek (!), soms wat houtsnijwerk en soms wat grafisch ontwerpen.
Ik heb veel geleerd over allerlei aspecten van organisaties en veranderingen daarin. Maar de meeste wijsheid deed ik op in de 'school van het leven'.
Ik werkte in verschillende (overheids-)organisaties als (proces-)manager en adviseur. Daarover kun je meer vinden op LinkedIn.

Muziek maken neemt een centrale plaats bij mij in: Alle aspecten van het leven komen daarin samen.
Muziek is en zal altijd een van mijn grootste passies blijven!


De eerste cd die ik samen met Theo van Hulst produceerde! Allemaal covers behalve de titelsong "Together" die ik zelf schreef.

De tweede cd die ik samen met Theo van Hulst maakte. 'After All', die ook alleen covers bevatte.

"In the here and now", de eerste cd met allemaal eigen composities van ons schrijversgilde "TrippleNotes".

De tweede cd van "TrippleNotes". Allemaal eigen composities, maar nu alleen maar met Nederlandse teksten.