De vergeten metronoom

De vergeten metronoom
(een mail aan iemand die haar metronoomin de studio vergat)

Hoi,

Ik heb je metronoom hier gevonden! Zij is hier veilig, wordt elke avond door mij met een wollen dekentje toegedekt, met liefde toegesproken en in slaap gesust door mijn vertellen van een lief verhaaltje (uiteraard verteld in een door haar zelf te kiezen cadans).
Zij lijkt geen last van heimwee te hebben en ziet er anderszins verder ook heel gelukkig uit. Maar dat was pas nadat ik haar beloofde dat zij echt over een paar weken weer terug naar huis mag.
Gezeur over meegaan op vakantie heb ik de kop ingedrukt door te vertellen dat zij daar echt nog niet groot genoeg voor is, en dat het daar VEEL TE WARM voor haar is! Dat leek zij wel te accepteren, hoewel ik soms toch nog wel wat zacht getik (of gesnik?) van haar hoor.

Zij vroeg mij gisteren of je een kokosnoot voor haar gaat meenemen, omdat zij daar een nieuw begeleidings-geluid uit wil destilleren. Ik heb gezegd dat ik dat zou doorgeven aan je. Ik zou het wel fijn vinden als je dat dan ook werkelijk doet! (want we willen natuurlijk allemaal graag vermijden dat zij uit teleurstelling en verdriet misschien wel onjuiste maten gaat aangeven). Tot slot heb ik haar verteld dat je na terugkomst van je vakantie extra lief voor haar zult zijn, door haar extra vaak te gebruiken. Toen zij dat hoorde fleurde zij best wel wat op! Haar geluidjes klonken gelijk heel mooi in de maat! Lief he!?

Toen zij een keer heel verdrietig vroeg of je haar dan ook nooit meer zou vergeten mee naar huis te nemen, wist ik echt even niet wat ik moest antwoorden. Met een brok in mijn keel zei ik ten slotte: "Natuurlijk niet liefje, maar zij is je niet vergeten hoor, zij wilde je gewoon ook eens een soort vakantie'tje geven, lekker uitrusten in een studio!". Dat leek zij wel te tikken, eh, ik bedoel slikken. 

Elke avond vraagt zij of ik het licht aan wil laten omdat zij een beetje bang is in het donker. Daarom heb ik haar hoesje ook maar even afgelaten. En laat ik altijd een klein lampje voor haar aan. Zielig anders, toch?!

Ik moet je tenslotte nog wel even melden dat zij mij vanmiddag toch ineens vroeg naar het telefoonnummer van de Raad voor de Metronoombescherming, hetgeen ik toch wel wat verontrustend vond. Als je mij verteld wanneer je precies terugkomt, kan ik haar wellicht weerhouden van onnodige en onbezonnen daden .... 

Als e.e.a. onverhoopt toch gaat leiden tot uitzetting uit de ouderlijke macht, wil ik met liefde als haar voogd optreden, dus maak je daarover in elk geval geen zorgen! 

-.-.-.-.-.- EINDE .-.-.-.-.-.-